Oktober is Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober. Daarom zetten de zorgverleners in Zoetermeer dit najaar samen het thema stoppen met roken extra in the spotlights.

Ga de uitdaging aan en stop met roken. Als je stopt, merk je al heel snel dat je conditie verbetert. Je krijgt letterlijk meer lucht en je kunt meer. Je sportprestaties verbeteren bijvoorbeeld, of je kunt op een festival de hele dag uit je dak gaan. En wat dacht je van de andere voordelen van stoppen: je bespaart geld, je eten smaakt beter, je gaat er beter uitzien, je adem is weer frisser en je voelt je gezonder. Dus: doe mee en stop met roken!

Samen stoppen: groepscursus Rookvrij! Ook jij?

Inwoners van Zoetermeer die willen stoppen met roken, kunnen meedoen met de cursus Rookvrij! Ook jij? Dit is een groepscursus, want: samen stoppen werkt beter. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en wordt voor de meeste patiënten vergoed. Voor mensen met een chronische ziekte zoals astma of diabetes type 2 vanuit het zorgprogramma waaraan ze meedoen, voor anderen vergoeden de meeste zorgverzekeraars de kosten van de cursus. Vraag het voor de zekerheid altijd even na bij je zorgverzekeraar of deze de cursus vergoedt.

Op de volgende data gaat een nieuwe cursus van start in Zoetermeer:

Maandag 5 september 2022 Oosterheem (al gestart)

Dinsdag 18 oktober 2022 Rokkeveen – aanmelden kan hier

Dinsdag 1 november 2022 Noordhove – aanmelden kan hier

Meer informatie

In de spreekkamers is stoppen met roken een onderwerp dat vaak ter sprake komt. De komende weken komt het onderwerp op veel meer plekken voorbij. Kijk alvast eens op Stoptober.nl hoe je mee kunt doen. 

 

terug naar de homepage

Hand met brandende sigaret van roker buiten