Vrijdag 20 januari jl. opende kaderhuisarts bewegingsapparaat Marjolijn van Sambeek officieel haar spreekuur beweegapparaat binnen gezondheidscentrum Rokkeveen Oost. Huisartsen uit Zoetermeer en Benthuizen kunnen patiënten met beweegklachten aan bijvoorbeeld schouder, knie of heup nu ook doorverwijzen naar deze gespecialiseerde huisarts

Marjolijn is een huisarts met het bewegingsapparaat als extra aandachtgebied. Voor deze differentiatie heeft zij na de huisartsenopleiding een aanvullende tweejarige opleiding gevolgd. Hierdoor kan zij patiënten met klachten aan het beweegapparaat beoordelen en indien nodig behandelen.

Vaak kan de huisarts patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat zelf behandelen of doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Toch komt het ook regelmatig voor dat de klachten blijven aanhouden of dat niet helemaal duidelijk is wat de oorzaak is van de klacht. De kaderhuisarts bewegingsapparaat kan juist dan een belangrijke aanvullende rol hebben. De huisarts kan collega-huisartsen adviseren over de juiste diagnose en behandeling.

Het spreekuur vindt wekelijks plaats op vrijdagmiddag binnen het Gezondheidscentrum Rokkeveen Oost.

Met het spreekuur van de kaderhuisarts bewegingsapparaat is een stap gezet om de juiste zorg op de juiste plek te bieden en daarmee de zorg in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden.

Voordelen kaderhuisarts voor de patiënt:

  • zorg blijft binnen de eerste lijn, dus gaat niet van eigen risico;
  • laagdrempelig zorg en dichtbij huis;
  • meer tijd per consult;
  • diagnose middels anamnese, lichamelijk onderzoek, echografie en functie  analyse;
  • een behandelplan.

Meer informatie https://kba.zoetermeergezond.nl.

Kaderhuisarts Marjolijn van Sambeek opent officieel haar praktijk bewegingsapparaat.

bewegingsapparaat