De Huisartsenpost en de Dienstapotheek Zoetermeer zitten vanaf 20 september 2021 in Gezondheidscentrum De Leyens. Dit is een tijdelijk adres tot begin december 2021.

Vanaf maandag 20 september wordt het Centrum Acute Zorg - waar de Spoedeisende Hulp, Huisartsenpost en Dienstapotheek zijn gevestigd - verbouwd. Tijdens de verbouwing gaat de dienstverlening aan patiënten gewoon door. Maar er verandert wel iets: de Huisartsenpost (HAP) en de Dienstapotheek (DAP) gaan tijdens de verbouwing naar Gezondheidscentrum De Leyens. De verbouwing duurt naar verwachting tot begin december 2021.

Adres

Het nieuwe adres is:

Gezondheidscentrum De Leyens
Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

De Huisartsenpost vindt u op de eerste etage van het gezondheidscentrum. De Dienstapotheek verzorgt de uitgifte van medicijnen via een loket op de begane grond.

De telefoonnummers van de HAP en DAP blijven ongewijzigd. Ook de openingstijden blijven hetzelfde.

Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende hulp (SEH) blijft in het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde, naast het LangeLand Ziekenhuis. De ingang van de SEH wordt vanaf 11 oktober tijdelijk verplaatst naar de ambulancehal, rechts van de oorspronkelijke ingang. Op de locatie wordt duidelijk aangegeven hoe bezoekers naar de tijdelijke ingang moeten lopen.

Waarom verbouwen?

De vraag naar acute zorg in de regio Zoetermeer en omstreken neemt toe. Om de stad en haar 120.000 inwoners te blijven voorzien van de juiste zorg op de juiste plek, gaan de SEH en HAP hun samenwerking intensiveren. Een van de aanpassingen die hiervoor nodig is, is een verbouwing van het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in Zoetermeer. Hier wordt bijvoorbeeld één gezamenlijke balie voor SEH en HAP gemaakt. Voor de patiënt wordt het daarmee duidelijker waar hij of zij moet zijn.  

 

Terug naar de homepage

foto van stethoscoop